Punjenje postaje lakše uz RFID karticu

Objavljeno
15.3.2024
Punjenje postaje lakše uz RFID karticu

U svetu električnih vozila (EV), jedan od najvećih izazova je efikasno punjenje tokom putovanja, posebno prilikom prelaska granica ili u mestima gde je internet konekcija neizvesna. Ovaj problem postaje prošlost zahvaljujući inovaciji koja olakšava život vozačima EV-a - RFID kartici.

 

Izazovi putovanja električnim vozilom

Puno punjača širom Evrope, različiti operateri, nedostatak internet konekcije - sve su to faktori koji mogu učiniti punjenje EV-a stresnim iskustvom. Vozači su često suočeni sa poteškoćama u pronalaženju pouzdanih punjača ili autentifikaciji na punjačima u drugim zemljama.

 

RFID kartica: Rešenje na dohvat ruke

Upravo tu dolazi do izražaja RFID kartica. Ova mala, ali moćna kartica omogućava vozačima da jednostavno autorizuju punjenje na bilo kojem punjaču na mreži, čak i kada su van dosega interneta. Ovo je veliki korak napred za industriju EV-a, pružajući vozačima pouzdanost i praktičnost u svakoj situaciji.

 

Kako funkcioniše RFID kartica?

RFID kartica radi na principu bežičnog prenosa podataka. Kada vozač prisloni karticu na punjač, ona šalje sigurnosne informacije koje su potrebne za autorizaciju punjenja. Ovo omogućava brzu i efikasnu interakciju sa punjačem, bez potrebe za komplikovanim postupcima prijave ili pristupom internetu.

 

Prednosti RFID kartice za vozače električnih vozila

Benefiti RFID kartice su mnogobrojne. Evo nekoliko ključnih prednosti:

  • Pouzdanost  u svakoj situaciji: Bez obzira na to gde se nalazite ili da li imate pristup internetu, RFID kartica omogućava autorizaciju punjenja.
  • Jednostavnost korišćenja: Vozači mogu lako da je koriste, bez potrebe za pamćenjem šifri ili pristupom mobilnoj aplikaciji.
  • Univerzalnost: RFID kartica može se koristiti na širokom spektru punjača, što olakšava putovanje kroz različite zemlje.
  • Pratite punjenje: Praćenje procesa punjenja može biti važno za vozače. Sa RFID karticom, ovo postaje jednostavno i dostupno čak i kada je punjenje pokrenuto putem kartice. Nakon što započnete proces punjenja putem RFID kartice, kada uspostavite vezu sa internetom, kroz aplikaciju eDrive možete pratiti proces punjenja, kao i zaustaviti proces punjenja.

 

eDrive RFID kartica
eDrive RFID kartica

Kako poručiti svoju RFID karticu?

eDrive je obezbedio svojim korisnicima mogućnost poručivanja i korišćenja RFID kartice koja će im zasigurno olakšati, ubrzati I poboljšati iskustvo punjenja električnih vozila. Korišćenje RFID kartice putem eDrive mobilne aplikacije je jednostavno. Evo koraka koje treba da pratite:

  1. Preuzmite eDrive aplikaciju: Ako već niste,  preuzmite eDrive aplikaciju sa Google Play Store-a ili Apple App Store-a.
  2. Napravite nalog ili se prijavite: Ako već nemate nalog, napravite jedan ili se prijavite sa svojim postojećim nalogom.
  3. Dodajte način plaćanja: U okviru eDrive aplikacije, možete pronaći opciju Načini plaćanja, u sekciji Profil, zatim kliknete na Način plaćanja, i sledite uputstva za dodavanje bankovne     kartice.
  4. Poručite RFID karticu: U okviru eDrive aplikacije, možete pronaći opciju za poručivanje RFID kartice, u sekciji Profil, zatim kliknete na RFID, i sledite uputstva za poručivanje. Vaša kartica će biti isporučena na vašu adresu u roku od nekoliko dana.
  5. Aktivacija RFID kartice: Uz samu RFID karticu, Vama će stići i uputstvo za aktivaciju RFID kartice putem eDrive aplikacije. Sve što treba je da putem aplikacije skenirate QR kod koji će Vam stići uz RFID karticu.
  6. Koristite karticu: Kada putujete i treba vam punjenje, jednostavno prislonite RFID karticu na punjač, bez obzira na to da li imate pristup internetu ili ne. Vaša kartica će autorizovati punjenje i omogućiti vam da nastavite svoje putovanje bez problema.

 

 

Uvođenje RFID kartice predstavlja revoluciju u industriji električnih vozila. Vozačima pruža pouzdanost i praktičnost u svakom putovanju, čineći proces punjenja jednostavnim i efikasnim. Sa ovom inovacijom, EV vožnja postaje još privlačnija i pristupačnija, pomažući nam da koračamo ka održivijoj budućnosti bez emisija.

 

 

Zakoračimo u svet električnih automobila zajedno

Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja, zahteve i predstavimo Vam naša kompletna rešenja.